MVO en BMI Kantoormeubelen

MVO - Samen veranderen

Al ruim 40 jaar houdt BMI zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen, al heette het in de beginjaren nog niet zo. Hieronder leest u per “P” hoe wij dit inmiddels in onze bedrijfsgenen hebben verankerd. Zo willen wij ‘zinnig en zuinig’ met onze middelen omgaan, (maatschappelijke verantwoordelijkheid) en u als klant daarvan laten profiteren. Vaak wordt in termen van MVO over de 3 P’s gesproken. Wij voegen in ons bedrijf en met onze dienstverlening nog een P toe!

PEOPLE (Zorgvuldig personeelsbeleid)

Wij investeren voortdurend in opleidingen om de kennis en kunde van onze medewerkers op een steeds hoger niveau te brengen. Wij investeren daarmee in het behoud van ervaren medewerkers. Op deze manier kunnen zij het fysiek pittige beroep goed volhouden en zo kunnen zij vooral ook hun belangrijke ervaring blijven gebruiken voor onze klanten.

PLANET (Screening fabrikanten op duurzaamheid en meer)

BMI werkt samen met een aantal fabrikanten, die alle duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Bij het inkopen en importeren van goederen worden de fabrikanten mede beoordeeld op duurzaamheid. Minimaal ISO 14001:2004 volgens het milieumanagement, maar als het even kan meer dan dat. Zo is een groot deel van ons assortiment meubels gemaakt van gerecyclede producten en heeft BMI een lange geschiedenis in het renoveren, verkopen en verhuren van gebruikt kantoormeubilair. Dit zorgt er voor dat meubels niet snel hoeven worden afgedankt en als dat onverhoopt toch het geval is dat de materialen kunnen worden hergebruikt.

Daarnaast werkt BMI steeds meer met onverpakte producten om restafval te minimaliseren. Mocht verpakking toch noodzakelijk zijn voor bescherming tijdens transport dan wordt er veelal gekozen voor gerecycled verpakkingsmateriaal zoals karton. Karton heeft het voordeel dat voor hergebruik (zowel logistiek als proces hiervoor) een uitgebreide bestaande infrastructuur bestaat en dat daarmee de garantie op hergebruik erg hoog is. Wij hebben onze eigen kartonpers om het te verwerken karton zo compact mogelijk te kunnen vervoeren. Dit scheelt aanzienlijk in de transportinspanning (en dus CO2 uitstoot) per kilo te recyclen karton.

Uiteraard wordt ander bedrijfsafval gesorteerd en separaat afgevoerd.

BMI heeft een nauwe samenwerking met haar partners in o.a.: Ghana, Marokko, Mauritanië en Egypte en zorgt hiermee dat de gebruikte kantoormeubelen die niet meer geschikt zijn voor de Europese markt kunnen worden hergebruikt in Afrika. Hoewel dit in termen van transport (CO2 uitstoot) niet gunstig lijkt weegt dit nog altijd op tegen het afdanken van de betreffende meubelen.

Ons gehele bedrijfspand is 2 jaar geleden voorzien van LED-verlichting, hetgeen een aanzienlijke energiebesparing heeft opgeleverd.

PROFIT (Winst, continuïteit en duurzaamheid)

Om te kunnen blijven investeren in zaken die belangrijk zijn voor de maatschappij is het van belang als onderneming winstgevend te blijven. Hierbij wordt er door BMI continu naar een goede balans tussen economische, sociale en ecologische overwegingen gezocht conform de MVO uitgangspunten. Gezien het feit dat wij al 40 jaar succesvol bestaan is onze voorzichtige conclusie dat we die balans goed hebben gevonden.

PASSIE (de meest onderschatte P)

De vorige drie P’s zullen nooit succesvol zijn als passie voor het vak ontbreekt. Wij werken nauwkeurig en gaan er vanuit dat de meubelen die wij leveren perfect moeten zijn. Deze meubelen zijn niet meer, maar vooral ook niet minder, dan een middel voor u om prettig te kunnen werken. Wij zullen er alles aan doen om u met behulp van onze meubelen en alle mogelijke services daaromheen een prettige werkomgeving te bezorgen!