Circulair inrichten

Mensen hebben de drang om te vernieuwen, dat is nou eenmaal een cyclus die in alle aspecten van ons leven voorkomt. Maar betekent dat dan ook dat het vervangen van ‘het oude’ moet resulteren in weggooien? Nu ieder bedrijf kostenbeheersing en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is het niet meer te verantwoorden dat we nodeloos verspillen. Dit geldt uiteraard ook voor uw kantoorinrichting. Bij vernieuwing vergeten mensen dat de bestaande producten ook kunnen worden opgeknapt, oftewel een nieuw leven gegund. Besteed aandacht aan de circulaire economie, ook bij kantoorinrichting, kantoormeubelen of gewoon alleen bureaustoelen.

 

Circulair inkopen: revolutionaire manier van denken en doen

Wij gunnen producten een tweede of zelfs derde leven, daarom zijn wij grote voorstanders van een andere manier van denken, waarbij er in de creatiefase van producten al wordt gekeken hoe zij in de gebruiksfase makkelijk demontabel zijn en de verschillende materialen eenvoudig gescheiden kunnen worden. Dit noemen wij Circulair inkopen, waarbij er zoveel mogelijk wordt gelet op hergebruik van onderdelen en grondstoffen waarbij kwaliteitsverlies wordt vermeden.

Tevens is het ook een principe dat tijdens de productie, gebruik en verwerking van het product geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Wij knappen producten dus op, zodat ze in hun tweede leven (of zelfs hoger) voordeliger perfect kunnen fungeren.


Bij circulair kantoormeubilair / inkopen kunt u bij BMI Kantoormeubelen denken aan de volgende diensten: